luni, 29 iulie 2013

Remedii naturale pentru raul de calatorie



Raul de calatorie sau de miscare presupune un complex de manifestari reprezentate prin senzatie de greata, voma, cefalee, ameteala, transpiratie, ce apar in timpul transportului cu masina, avionul sau vaporul. Aproximativ 80% din populatie a experimentat cel putin o data aceste simptome.

De obicei, ele dispar dupa ce organismul s-a adaptat la modul de deplasare. Exista persoane predispuse la aparitia acestor fenomene: cele care prezinta cefalee (durere de cap) sau migrene frecvente si cele cu sindromul Meniere. Puteti combate aceste stari cu ajutorul anumitor plante, si anume: ghimbir, menta, roinita, sulfina, maghiran. Acestea trebuie consumate cu cateva ore inainte de a pleca in calatorie, iar doza trebuie repetata pe parcursul voiajului daca este unul mai lung. Utile sunt si dropsurile cu lamaie sau menta.

Sfaturi pentru a diminua simptomele raului de calatorie 
Exista anumite strategii pe care le puteti urma pentru a reduce acest disconfort:
  • Asezati-va in locul in care nu resimtiti miscarea aproape deloc: pe scaunul din fata al masinii, locul situat deasupra aripii in avion, intr-o cabina aflata in partea din fata a vaporului!
  • Pe cat posibil, aerisiti in permanenta locul: in masina deschideti geamul, in avion indreptati spre dumneavoastra fluxul de aer, pe vapor ramaneti pe punte si inspirati briza!
  • Inchideti ochii sau concentrati-va privirea asupra liniei orizontului!
  • Nu fumati!
  • Inainte de plecare, nu mancati mult, nu beti alcool, evitati ciocolata si mirosurile puternice (parfum, deodorant, miros de mancare)!
  • Folositi servetele umede cu alcool pentru tamponarea fetei!

 Plantele reduc senzatia de greata si de ameteala cauzata de raul de calatorie
  • Ghimbirul are capacitatea de a diminua senzatiile de greata, voma si ameteala provocate de transport. Se consuma sub forma de: tinctura de ghimbir, cate 10 picaturi la o cana cu apa, de 3-4 ori/zi; capsule, una (inainte de deplasare) de 2-3 ori/zi;ceai de ghimbir (decoct din radacina), doua lingurite de planta maruntita sau pulbere la o cana cu apa clocotita. Utile sunt si bauturile racoritoare, dropsurile sau biscuitii care contin aceasta planta.
  • Menta combate starile de greata si indigestia. Se consuma sub forma de: infuzie (o lingurita la o cana cu apa), care se bea dupa ce s-a racit, dar se poate folosi si pentru compresele reci aplicate pe frunte; capsule, una-doua pe zi sau dropsuri mentolate. Puteti apela si la frunzele proaspete de menta, mestecate ca atare sau din care se poate prepara o limonada combinata cu suc de lamaie.
  • Roinita se poate consuma sub forma de capsule, una, de 2-3 ori/zi inainte de masa.
  • Sulfina se foloseste ca tinctura, 30 picaturi de 3 ori/zi intr-un pahar cu apa.
  • Din maghiran se poate prepara o infuzie din 1-2 linguri de planta uscata, intr-o cana cu apa clocotita.
Indicate pentru ameliorarea raului de calatorie sunt si bratarile speciale, confectionate dintr-un material elastic. Acestea actioneaza prin presopunctura si pot fi purtate pe ambele maini pe durata calatoriei. Exista si anumite alimente care diminueaza senzatia de greata, cum sunt maslinele, lamaile, grepefrutul.

Dr Ruxandra Constantina 
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie
Centrul terapii naturiste SANAVIT CONSULT
Tel.: 0733.29.93.55
Facebook: SanavitConsult

 Articol publicat in Farmacia ta.

Sursa foto: aici
Sursa foto slide: aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER